Monte da Ameira Blog

Activities on or around Monte da Ameira and Guest comments

What Our Guests Say

3 comments

Our guests loved to stay with us! See more comments below!


Magical place! They even have turtles in the stream down below and with the old cork trees and beautiful birds...
Publicado por Ben van Ooij em Segunda-feira, 22 de Junho de 2015


3 comments :

 1. Ben van Ooij review Monte da Ameira of facebook - Rural Tourism - 5 stars
  · 23 de Junho de 2015 ·
  "Magical place! They even have turtles in the stream down below and with the old cork trees and beautiful birds surrounding you feel one with nature. Wendy & Leo are amazing people and have created a very special place on a very special location. Saudades!"

  ReplyDelete
 2. Wist u dat u eind mei of in juni getuige kunt zijn van de traditionele kurkoogst? De kurkeiken worden een keer per 9 of 10 jaar van hun schors ontdaan. Deze kurk wordt afhankelijk van de kwaliteit voor tal van producten gebruikt. De meest bekende zijn natuurlijk de kurken voor wijn- en champagneflessen, maar wist u dat kurk ook gebruikt wordt als een milieuvriendelijk isolatie materiaal en voor het vervaardigen van mode artikelen die we vooral in een lederen uitvoering kennen? Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan schoenen, tassen, riemen, portemonnees, maar ook hoeden en petten en zelfs stropdassen! Als u deze ambachtelijke oogst van dichtbij wilt meemaken en de heerlijke geur van vers geoogste kurk wilt opsnuiven, ben u van harte welkom op Monte da Ameira!

  ReplyDelete
 3. Dat klopt helemaal! :-)
  Op Monte da Ameira oogsten we in 2 keer, dus de ene helft dit jaar en de andere helft in 2021. Je kunt dus ongeveer iedere 5 jaar deze oogst bij ons meemaken. En wil je iets anders, dan hebben we jaarlijks in oktober/november de olijfoogst.

  ReplyDelete